Aan het woord

Hier vindt je allemaal verhalen en ervaringen van sporters binnen de Beweeg Community!

Odette

Mijn uithoudingsvermogen is verbeterd en mijn spieren worden sterker en het is heerlijk om zo met je lichaam bezig te zijn !

“Sinds afgelopen voorjaar ben ik lid van BEWEEG. boutique gym Het afgelopen jaar had ik niet gesport, ik heb een kantoor baan en hoewel ik veel beweeg (fietsen naar mijn werk en wandelen met onze hond), merkte ik dat ik het echte sporten mistte. Samen ergens voor gaan, spieren en kracht trainen en even helemaal losgaan. Jarenlang lidmaatschap van een fitnessketen was niets voor mij, ik heb nodig dat ik gestimuleerd word om net dat beetje extra te geven en vind ik het belangrijk dat de oefeningen die ik doe, ik ze ook goed uitvoer. Ook vind ik trainen in een groep motiverend en gezellig. In mijn zoektocht kwam ik terecht bij BEWEEG. boutique gym Iedere dag fiets ik door de Langelermaatweg en zag dat daar sinds dit jaar een ‘sportschool ‘ was gevestigd. Uit nieuwsgierigheid gebeld en met Wes gesproken en het concept sprak mij gelijk aan: groepjes van max 9 personen, persoonlijke begeleiding. Mijn werkgever biedt sporten aan en Beweeg boutique is ook aangesloten, dus mooi meegenomen.

Nu ben ik enkele maanden op weg en vind ik het sporten heerlijk! Ik ben geen type voor het ‘echte fitness’, maar de circuit training en fat burner zijn mij op het lijf geschreven. Een mix van conditie en kracht en dat onder begeleiding van Wes en Lieke en mijn medesporters geeft zoveel energie. Mijn uithoudingsvermogen is verbeterd en mijn spieren worden sterker en het is heerlijk om zo met je lichaam bezig te zijn !

Peter

Een plek waar je kunt sporten in een fijne omgeving onder deskundige begeleiding

“BEWEEG. is voor mij, na elke les een feestje. Met een lach op de fiets naar BEWEEG. en nadien ff uitpuffen om daarna met een lach op het gezicht huiswaarts te gaan.

Ik heb veel blessures gekend waardoor ik moest stoppen met de teamsport. Stilzitten kan ik niet en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Mij doel was af te vallen en meer souplesse te krijgen. Een grote sportschool, waar men je niet kent en zonder coaching, was voor mij geen optie. Beweeg kwam toen op mijn pad.

Na een eerste kennismaking werd het mij al snel duidelijk, dit is echt iets voor mij. Je traint voor jezelf maar, maar met zijn achten voelt het toch als een team. Je helpt elkaar, je moedigt de ander aan als het even niet lukt. Echt een klik. De materialen waarmee traint zijn herkenbare attributen. In een klein uurtje onder begeleiding van een deskundige trainer helemaal uit je dak gaan, geweldig.

Afvallen lukt niet alleen met sporten maar ook door de juiste voeding. Dat heeft ook mijn ogen doen open. Ik was alleen bezig met veel sporten zonder te weten of het ook zin had. En at de calorieën er met ongezonde voeding er gewoon weer aan. Sinds ik bij Beweeg train heb ik een paar aanpassingen gedaan in mijn eetpatroon zodat ik me nog fitter voel.

Voor mij is het verschillende aanbod van de lessen, die altijd een ander opbouw kennen en daardoor nooit saai zijn, zeer aantrekkelijk. Je kan werkelijk in één week je gehele lichaam trainen. Spieren waar je geen weet van had worden onder handen genomen.

De maanden dat ik nu lid ben merk ik dat mijn souplesse is toegenomen. Ben afgevallen en voel mij fitter dan ooit. En dat helpt zeker voor zowel op mijn werk als in mijn privé. En wat mij ook opvalt is dat nieuwe leden zich gelijk thuis voelen. Een handje en een praatje en je wordt gelijk op je eigen niveau meegenomen door de les. Want iedereen doet toch naar zijn vermogen zijn best. En daar is nu bij Beweeg juist aandacht voor.

Kortom voor mij is BEWEEG. meer dan een sportschool. Een plek waar je kunt sporten in een fijne omgeving onder deskundige begeleiding”.

Matthijs

Er is veel aandacht voor de juiste uitvoering van oefeningen en iedereen motiveert elkaar.

“Eigenlijk ben ik geen binnensporter, het liefst sport ik buiten in de frisse lucht en geniet ik tegelijkertijd van de omgeving. Net als veel andere duursporters trainde ik jarenlang puur door te wielrennen, veldrijden en zo nu en dan hard te lopen. Goed voor je conditie, maar veel te eenzijdig.

Getriggerd door de goede verhalen van een andere fietser die al bij BEWEEG. trainde heb ik een proefles meegedaan en was ik direct om. Ik train nu ongeveer een half jaar bij BEWEEG. en heb er geen moment spijt van. Had ik dit maar eerder gedaan!

Mijn favoriete trainingen zijn de circuit trainingen. Elke week ziet de training er anders uit. Door de afwisseling van intensieve oefeningen waarbij je hartslag omhoog vliegt, oefeningen voor je core en oefeningen waarbij coördinatie ook nog een rol speelt merk ik dat zonder meer uren in het zadel te maken het fietsen veel beter gaat. Het mooie is ook dat je de zwaarte van de oefeningen zelf aanpast aan je niveau. Hierdoor is de training voor een beginner uiteindelijk net zo zwaar als voor een doorgewinterde (kracht)sporter.

Doordat mijn core veel stabielere is geworden zit ik veel lekkerder op de fiets. Nu we midden in het wedstrijdseizoen zitten met veldrijden merk ik dit nog veel meer dan op de weg met het wielrennen. Zowel mijn kracht als uithoudingsvermogen is aanmerkelijk beter geworden.

Het fijne aan het trainen bij BEWEEG vind ik de kleinschaligheid. Er is veel aandacht voor de juiste uitvoering van oefeningen en iedereen motiveert elkaar.”

Saskia

Ik voel mij elke dag mentaal en fysiek sterker en zie mijn lijf veranderen.

“Al een aantal jaren ben ik geïnteresseerd in mental coaching en volg hierin ook een opleiding tot mental coach. Hierdoor bemerkte ik al een langere tijd dat als ik mij elke dag mentaal sterk wil voelen, ik ook fysiek lekker in mijn lijf moet zitten, ik bleef het maar uitstellen en vond dat mijn agenda het niet toe liet om ook nog ruimte te gaan maken voor sport.

Door een kop/staart botsing afgelopen januari waar ik een lichte whiplash van over hield werd ik eigenlijk gedwongen om fysiek sterker te gaan worden. Op mijn werk was er geen mogelijkheid om dit onder begeleiding te gaan doen en een grote sportschool zag ik ook niet zitten. Door berichtjes die Odette van der Kuil op social media deelde van BEWEEG. boutique gym ben ik op de website gaan kijken. Wat mij direct aansprak was dat het een kleinschalige trainingsstudio is en er voldoende mogelijkheden zijn om als niet sporter weer aan de slag te gaan met anderen die ook graag een fit en gezond leven willen.

De eerste 12 weken van de LEAN heb ik er al op zitten en ben nu bezig met een 2e traject waar ik nu in week 4 zit. Ik bemerk al een groot verschil met toen ik startte. Ik voel mij elke dag mentaal en fysiek sterker en zie mijn lijf veranderen.
Ook al was mijn doel in het begin niet om af te vallen, maar weer volledig aan het werk te kunnen en daarnaast ook privé alles weer vol te kunnen houden, heb ik mij voor het 2e traject toch een doel gesteld. Naast dat ik nog fitter en sterker wil worden, wil ik toch wel wat extra kilo’s kwijt raken. Hier helpt Lieke mij nu bij en ook al dacht ik dat ik redelijk gezond eet, kom ik er door het bijhouden wat ik allemaal eet via de food app nu wel achter dat dit toch nog vele malen gezonder kan.

Zoals iemand eens zei tegen mij: ‘je komt niet aan tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst!
Ik heb mijzelf een jaar lang de LEAN 5 small group training cadeau gedaan.
Na dat jaar ga ik met Wes kijken wat dan het beste bij mij gaat passen om in te gaan stromen, want wat zeker is is dat ik niet meer stop met sporten! Het is nu voor mij al een way of life aan het worden.”

Harmen van den Berg

Personal training bij BEWEEG. is heel anders: inspirerend, motiverend en afwisselend.

Sinds een half jaar sport ik bij BEWEEG. Onder begeleiding van personal trainer Wes sport ik drie keer per week een uur. Aangezien ik mijn dagen grotendeels zittend doorbreng, is sporten noodzakelijk voor mijn conditie en kracht. In het verleden heb ik wel eens bij een reguliere sportschool getraind, maar dat hield ik niet vol; ik ben niet echt een sporter van nature.
Personal training bij BEWEEG. is heel anders: inspirerend, motiverend en afwisselend. En met goede resultaten: mijn conditie is sterk vooruitgegaan, mijn lichamelijk houding is verbeterd, mijn spieren zijn sterker geworden, en ik slaap een stuk beter.

Bij BEWEEG. train je vooral met je eigen lichaam en lichaamsgewicht, en werk je niet, zoals bij veel andere sportscholen, een circuit met allerlei apparaten af. Geen oefening is hetzelfde, en de trainer weet iedere keer weer een variant te vinden zodat het nooit eentonig wordt. De kleinschaligheid van BEWEEG. maakt dat je als sporter geen nummer bent, maar als persoon gezien wordt.
De trainingen bij Wes zijn altijd afwisselend en gericht op mij als persoon, met de (on)mogelijkheden die ik op dat moment heb. Elke oefening wordt tijdens de uitvoering aangepast op mijn mogelijkheden, zodat ik wel tot het uiterste ga maar nooit mijzelf overbelast. Verder kun je tijdens de training met Wes altijd een prettig en intelligent gesprek voeren. Ook dat maakt het sporten tot een erg plezierige beleving!